Daisypath - Wedding

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Sunday, 26 February 2012

Pelangi Hatiku (part 2) ........ Rainbow Cake

Hi readers....so here goes the part 2 entry..... pelangi hatiku yang paling pelangi...



pelangi kn?? hehehehe...walaupun tak cukup satu kaler..tapi ape kesah....janji sedap...untuk order..boley pm ok.. :)
 Terliur ke? Recipe link kt bawah ye... cube jangan tak cube... :)



Pelangi Hatiku (part 1)........

Assalamualaikum.....

Rasenye...da berkulat blog ni....readers toksah cakap la...rasenye da takde langsung kot...hehehe....redha je la kan.  Ape pun, hidup macam biasa..cuma masih lagi berusaha untuk memperoleh hidup yang lebih baik InsyaAllah.  Weekdays kerja macam biasa so memang tak dapat nk update blog (main game sims kt FB boley la skit-skit) hhahahahaha...alasan giler. Weekend pulak busy dengan pelangi-pelangi hati i.... Disebabkan pembawakan pemalas...memang berat jari-jari dompok ni nk menjahit...eh eh..apesal tiba-tiba menjahit pulak?? menaip la... hehehehehe..

So...mari layan aktiviti-aktiviti masa lapang i sampai susah sangat nk update blog...




selalunya..kalau boring sangat..weekend balik uma mak and ayah angkat i... hehehehe..sbb kt sane..aktiviti terlalu la banyak and ofcoz...best...tehehehe...tengok buah duku yang meriah dekat kebun ayah... nk tengok muke si pemanjat pokok tak?? cute sangat....bukan janji...tapi pasti...cekidautt!!



one of pelangi hatiku.... hahahaha... mak angkat yang disayangi..sedang memanjat pokok duku di kebun buah ayah... hihi..cute kn?? puas suruh dia buat sign peace...end up...mcm gitu la dia posing..tehehehehe

buah pulasan yang meriah..sampai pokok menyembah bumi....terlalu banyak...dan sumpah sedap...i tak makan and tak berapa gemar rambutan..tapi kalau buah ni..bukan takat gemar...tapi boley la kalau nk panggil i hantu pulasan.. voleyy??


busy buat kek tempahan orang.....ni je pic yang sempat di ambil...hehehehe... sy budak baru belajar...so abaikan kekurangan yang ada di situ ye...

cake ordered by Farah (budak ofis)

aktiviti makan-makan dengan pelangi hatiku yang ketama...hehehe...


aww!! bon apetite... hihihi...dia ni kalau makan...hurm...nombor satu la...lagi-lagi nasi...


nasi goreng thai rase nye...kalau tak silap la...but...sedap..cume kuah tomyam dia macam pelik skit..sebab ade shitake mushroom... hihi...tapi sedap... owh btw...menu ni cuma lah di Secret Recipe je.. 



yours truly punye ...tetibe sekarang sangat-sangat berkenan dengan banana chocolate... yumms!


pelangi hatiku yang ketama punye choice of cake...dia hantu nuts..ape je jenis nuts and yang kalau makan tu macam krup krap krup krap (rangup) dia memang menggila...pecan butterscorch for him.. yumms jugak walaupun cume dibenarkan untuk rase sekali jep! :P


 yours truly punye air setiap kali pegi SR....apple kasturi...hehehehehe....latte for other half.. ok tu je entry makan-makan..hihihihi.


Pergi tamat latihan best friend yang jugak sepupu other half dekat PULAPOL Jalan Semarak, KL and congrats to him sebab sekarang sudah bergelar Tuan Inspector. Syabas beteyy...eh tibe-tibe hindustan pulak..lol

Owh...gambar macam kabus-kabus kan?? feeling-feeling macam cuaca sejuk...padahal....panas dia..MasyaAllah...terik sangat...mule la fikir..tak de rase nak pitam ke pelatih pelatih tu sume berkawad dekat padang tar yang panas tu?? Jawapan nye tak tau..sebab tak tanye pun...gambar kabus sebab lense camera cabuk i kotor mcm kesan jari..rasenye jari adik debab kot..sebab dia yang slalu syok sendiri amek gambar...


Tuan Inspektor dengan wifey and lil najihah....their lovely daughter...sangat baik...walaupun panas..skit pun tak merengek ke ape.

Pinjam anak orang...hehehehe....baby najihah sangat suke dengan other half...dia boley tido nyenyak je time other half dukung dia... hehehe..good girl sangat najihah ni.. 

And aktiviti weekend yang memang takkan pernah jemu......picnic...where?? Chamang Waterfall of cos...sebelum ni i ade buat entry pasal waterfall tempat dating i dengan other half slalu..so this is the place...Chamang Waterfall yang sangat best...air dia bersih and super duper sejuk....and kawasan yang best untuk picnic with families...


budak debab(suar merah) ...sesampai je terus sibuk tengok orang mandi...yang 3 orang tu tak kenal sape...hehehe....

ummi with bakal menatu a.k.a my other half....


 budak debab... hihihi 



posing tak tahan...menyenget je...


berenang sorang-sorang...air sampai lutut dia je la...sebab budak debab takot kalau dalam dalam...kalau pegi sunway lagoon pun..dia duduk main sorang-sorang dekat kawasan air yang takat-takat lutut or buku lali dia je...dasar..hati besar...tapi panakut...hahahaha


 ikan yang berjaya dipancing oley ummi...hebakk!


yes!! she's a good fisher.. :)


budak debab yang tak reti sejuk.. 

The next two week....pergi sini lagi..tapi kali ni dengan abang sulung and his sons.....




comel....geram!!!

the clear water

Then entry weddings my best friend ever...my kayang E... Nurul Ain...


i bake these cuppies for her...she ordered the wedding cake from me and tak sempat nak snap pic wedding cake....cume ade pic cuppies ni je...i made her a rainbow and choc cake cuppies with cream cheese frosting as her wish...
 Wonderful her in her solem dress...cantik kayang... 
 And.....here she is in her gorgeous wedding dress by Jimi Ali Couture.....i just love the colour...

Cute pose... 
The husband and wife now... Congrats...and wish your love last forever..




Thursday, 24 November 2011

Diserang penyakit M.....

Assalamualaikum.......

Warh...ustazah pilihan sangat i arini....hihi...lame sangat tak update blog ni sebab diserang penyakit M-A-L-A-S.... tehehehe. So arini, lawan jugak...sebab kalau malas tiap-tiap hari berat la...alamatnye tutup la akaun blog ni.     So how's my lovely readers?? *confident jek ramai reader kau*...tak pe confident tu penting....harap-harap u all semua diberi kesihatan yang baik and happy setiap hari.  Me?? owh...don't know how to describe but i'm totally happy with my life now... I'm engaged yaww!!...Alhamdulillah. Hopefully this love will last forever and we'll always love each other alongside our journey together InsyaAllah.  Do pray for us eyy.

Tak banyak sangat pic tunang sebab takde amek mane-mane photograper for the E-day....pic yang ade...cumalah pic from camera cabuk i and sikit-sikit dekat my brother's camera... Nak share dengan u all semua...ape yang ade je la ye.... Majlis sangat-sangat sederhana...with family members, close relatives and close friends.  For those who coming..thank you very much.....and thank you for all the warm wishes i got thru smses as well. U guys really made my day.. :)

So...here goes the pictures.....

 pelamin idea sendiri...dan disiapkan oleh diri sendiri...dan adik2 tercinta... :)


hantaran......sendiri deco jugak... :)





mak nebes...duduk kat bawah...hihihihi....i lagi nebes....x pelawa pun mak duduk...hulur je tangan tanpa rase segan silu... hebat kn? *pitam*


hihihi...bile orang ramai tegur baru tersedar..terus tarik mak duduk kt sebelah...


dua kali sarung cincin..sebab mak laju sangat....sampai orang request suruh dia pegang tgn i lame-lame...kesian dia nebes..









candy buffet adalah hasil air tangan sendiri

make up...credit utk diri sendiri....


buah hati i....kakak angkat yang paling i syg...


juga buah hati......my kayang...yang pic dekat atas tu tak dapat datang then she request untuk ade dalam pic tu jugak...tak de cara lain...si comel yang memakai tudung kelabu tu...graphic designer...so dia edit..jadi la pic ni... suke.. :)


buah hati jugak....yang pakai selendang belang-belang tu....best friend since primary school...n yang pakai glass tu...best friend since form 1...and three of us....sekolah same mase secondary dulu...


and ini..juga buah hati i...tapi yang ni lebih sikit la...dia buah hati pengarang jantung i....which now da tukar title kepada en tunang...



So...itu je pic tunang.... hihihi....itu saje utk kali ni.....till then..jumpe di next entry pulak okeh... xoxo